Початок



Четвер 08 Вер 2011

Початок

Сучасні мережі істотно впливають на наше життя - зміна способу життя, роботи і гри. Комп'ютерні мережі - і в більш широкому контексті Інтернет - дозволяють людям спілкуватися, співпрацювати і взаємодіяти таким чином, вони ніколи не робили раніше. Ми використовуємо мережу в різних формах, у тому числі веб-додатків, IP-телефонія, відеоконференції, інтерактивні ігри, електронна комерція, освіта і багато іншого.

В центрі мережі - маршрутизатор. Простіше кажучи, маршрутизатор з'єднує одну мережу з іншими мережами. Таким чином, маршрутизатор відповідає за доставку пакетів між різними мережами. Призначення IP-пакет може бути веб-сервер в іншій країні або сервера електронної пошти по локальній мережі. Це відповідальність маршрутизаторів для доставки цих пакетів у своєчасній манері. Ефективність міжмережевого зв'язку, залежить значною мірою від здатності маршрутизаторів для пересилки пакетів в найбільш ефективний спосіб.

Маршрутизатори в даний час додані супутники в космосі. Ці маршрутизатори матимуть можливість маршрутизації IP-трафіку між супутниками в космосі багато в чому таким же чином, що пакети будуть переміщені на Землі, тим самим скорочуючи затримки і пропонуючи велику гнучкість мережі.

На додаток до пересилання пакетів, маршрутизатор надає інші послуги. Для задоволення вимог сучасних мереж, маршрутизатори також використовуються для: Забезпечити 24х7 (24 години на добу, 7 днів на тиждень) доступності. Щоб гарантувати доступність мережі, маршрутизатори використовують альтернативні шляхи у випадку, якщо основний шлях не вдається. Надання комплексних послуг передачі даних, відео і голоси по провідних і бездротових мережах. Маршрутизатори використовують Якість обслуговування (QoS) пріоритетів IP-пакетів, щоб трафік в реальному часі, таких як передача голосу, відео і критично важливі дані не видалялися або затримувалися. Зменшення впливу хробаків, вірусів та інших атак на мережу, вирішуючи відмову пересилання пакетів.

Всі ці послуги будуються навколо маршрутизатора і свою головну відповідальність за пересилання пакетів з однієї мережі в іншу. Це тільки через здатність маршрутизатора для маршрутизації пакетів між мережами, що пристрої в різних мережах можуть спілкуватися. Ця глава познайомить вас з маршрутизатором, його роль в мережі, його основні апаратні і програмні компоненти, а сам процес маршрутизації.


Переглядів: 2189

Схожі статті


Подати оголошення
  • Новини
  • Учбові посібники
  • Зворотній зв'язок
  • Партнери
  • Нові оголошення
  • Нові компанії