Розвіяний міф про універсальну дієті



Четвер 07 Гру 2017
Розвіяний міф пр

Розвіяний міф про універсальну дієті

Генетики пояснили, чому не існує універсальної дієти, яка б підходила кожній людині. Експерименти підтвердили, що вирішальну роль у виборі оптимального харчування грають генетичні особливості.
 
Фахівці з Техаського університету A & M (США) протягом півроку спостерігали за декількома групами лабораторних мишей, яким були «прописані» п'ять дієт: «американська» (підвищений вміст жирів і вуглеводів), «середземноморська» (з екстрактом пшениці і червоного вина), « японська »(з екстрактом рису і зеленого чаю),« кетогенная »(з високим вмістом жиру і білка при невеликій кількості вуглеводів). Дієта контрольної групи складалася з звичайного мишачого корми. Спеціально для цього дослідження були відібрані генетично різні групи гризунів.

Кожна груп познайомилася з усіма дієтами. Виявилося, що генетичні відмінності не дозволили виявити універсальний раціон. Наприклад, вважається здоровою японська дієта ідеально підійшла трьом групам гризунів, а для четвертої закінчилася збільшеними жировими відкладеннями в печінці. Кетогенная дієта виявилася протипоказана двом з чотирьох груп: гризуни стали швидко набирати вагу, у них відзначалися проблеми з печінкою і підвищення рівня холестерину. Єдиною дієтою, яка показала однаковий результат для всіх груп, виявилася американська: на ній все піддослідні тварини почали набирати вагу.

На думку дослідників, оману про існування універсальної дієти сприяє епідемії ожиріння, з якою зіткнулися жителі країн з високим доходом. Одна і та ж дієта у різних людей може дати протилежний ефект. Можливо, це пов'язано з географічними відмінностями і харчовими звичками наших предків. Однак вчені не здаються і сподіваються в майбутньому створити генетичний тест, який допоміг би підібрати для кожної людини кращу систему харчування відповідно до генетичними особливостями його організму.

Переглядів: 1957

Схожі статті


Подати оголошення
  • Новини
  • Учбові посібники
  • Зворотній зв'язок
  • Партнери
  • Нові оголошення
  • Нові компанії