В кінці лютого Mozilla офіційно презентує Firefox OS



Вівторок 05 Лют 2013
В кінці лютого Moz

В кінці лютого Mozilla офіційно презентує Firefox OS

Компанія Mozilla має намір презентувати власну хмарну мобільну систему Firefox OS на майбутній  великій конференції Mobile World Congress 2013 в іспанській Барселоні, у кінці лютого.

Про це повідомляє «CyberSecurity».

Сьогодні в компанії почали розсилку запрошень на спеціальну прес-конференцію в рамках MWC2013, де і буде показана мобільна операційна система.

Згідно з повідомленням Mozilla Communications Team, презентація відбудеться в неділю 24 лютого о 18 годині за місцевим часом.

Нагадаємо, що інформація про роботу компанії над мобільною операційною системою надходить в ЗМІ вже близько року, але в останні пару місяців потік даних про Firefox OS став значно насиченішим, що, швидше за все, говорить про завершення робіт над мобільною системою. Спочатку багато хто вважав, що Mozilla покаже розробку ще в січні на американській CES 2013, але цього не сталося.

В кінці грудня минулого року компанія випустила симулятор Firefox OS для роботи на ПК. В компанії говорять, що за допомогою симулятора програмісти можуть випробувати власні FirefoxOS-програми без придбання смартфона, що працює під даною ОС.

Раніше китайський виробник телеком-обладнання ZTE повідомив про плани з випуску FirefoxOS-смартфона. Поява смартфона очікується в першому кварталі 2013 року. Аналітики говорять, що випуск смартфона під управлінням Firefox OS - це ще одне свідчення того, що виробники апаратних рішень не дуже-то задоволені співпрацею з Google за системою Android і при будь-якій можливості хотіли б знизити від неї свою залежність.

Система Firefox OS, раніше також відома як Boot to Gecko (B2G), являє собою якірний проект Mozilla Foundation, написаний на HTML5 і покладається в роботі на двигун браузера Firefox. Нова операційна система є аналогом Chrome OS, однак базується вона на власних кодах. В основі Firefox OS лежить концепція однойменного браузера як основи для запуску легковагових веб-додатків і веб-браузингу. На даний момент Firefox OS ще далека від завершення і знаходиться в стадії розробки.

Переглядів: 1839

Схожі статті


Подати оголошення
  • Новини
  • Учбові посібники
  • Зворотній зв'язок
  • Партнери
  • Нові оголошення
  • Нові компанії